Projekti / Odrađeni projekti / Proslava dana Obnove u Duhu Svetom 8. 6 2013., Zagreb, Sv. Blaž

Govor koordinatora ODS-a.

Damir Zukan zajednicama ODS-a:

„Čuli smo Riječ koja nas poziva da uđemo dublje u svoje srce i preispitamo kakav je naš odnos prema Bogu, kakav je naš odnos prema Božjoj Riječi i je li ona živa u nama? Jesmo li vjerni Božjoj Riječi? Kakav je naš odnos među nama? Unutar zajednica? Među zajednicama?
Božja Riječ osvjetlila je naše srce i uputila osobni poziv ima li kod nas zamjeranja, uzvisujem li se? Jeli svojim ponašanjem povrijedim brata ili sestru?
Gospodin želi ući u naša srca, prebivati u njima, želi naše zajedništvo. Zašto se opiremo Božjoj Riječi? Zašto se opiremo Duhu Svetom? Zašto se opiremo poticaju da budemo jedno..

Danas slavimo Dan Obnove, dan uspomena, dan sjećanja i zahvale za sve milosti koje smo primili u obnovi.

„Zajedno jesmo, ali nam srca ne gore zajedništvom!“
Kad moje srce bude i gorjelo za zajednicu u kojoj nisam član, kad moje srce bude ispunjeno Duhom Svetim i pokrene se na molitvu za zajednicu u kojoj ima problema pokazujemo zajedništvo unutar pokreta i svjedočanstvo da smo povezani.
Molimo jedni za druge, molimo da se Obnova pokrene i da živi i da raste...
Ovo je vrijeme kušnji za nas i naše zajednice, ali je i vrijeme kada Gospodin pročišćuje naša srca, kada nas oblikuje, mijenja, uči.
Njegova Riječ poziva nas da joj budemo vjerni i da je živimo.
Danas imamo što slaviti i vrednovati a to je pređeni put i hod prema naprijed vođeni njegovim Duhom. Sjećajmo se naše povijesti! Slavimo Gospodina za nju. Slavimo sva divna djela koja je učinio i tako nas izgrađivao, sjetimo se nastanka naših zajednica, početaka, koordinacije, vijeća obnove, sjetimo se voditelja koji su vodili naše zajednice, statuta, smjernica ... Obnova živi, Obnova ide naprijed!
Mi smo Obnova u Duhu Svetom, svaki član, pojedinac našega pokreta ali u zajedništvu našem i zajedništvu sa našom Katoličkom Crkvom.
Blagoslovi naše pastire, naše svećenike, naše duhovnike! što Bog poručuje po njima?
Blagoslovi naše zajednice! Ave Marija, Bezgrešno srce Marijino, Božju pobjedu, Dobri Pastir, Gorući grm, Goruščino zrno, Isus sin Davidov, Ivan Pavao II, Krist Kralj, Magnifikat, Maranatha, Prijatelj Isus, Sveti Mihovil, Živa voda, Nanovo rođeni, Benedictus Deus.
Papa Franjo nam poručuje: Iziđite iz sebe i svojih sigurnosti i idite u svijet radosno služiti, radosno svjedočiti što je Bog učinio u vašem životu, zapalite njegovom ljubavlju i riječju srca.