HOD ZA ŽIVOT 2019

www.obnovauduhu.com

18.05. i 25.05.2019.

Pozivamo Vas da na Hod za život, obitelji i Hrvatsku, koji će se ove godine održati dvije subote u pet hrvatskih gradova - u subotu 18.5. u Osijeku i Rijeci, a u subotu 25.5. u Zadru, Splitu i Zagrebu,pozovete svoje obitelji, prijatelje i članove svojih zajednica, udruga i pokreta.

Hodom za život štitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu! U demokraciji je svatko od nas odgovoran dići svoj glas protiv kršenja temeljnog ljudskog prava – prava na život nerođene djece. 

“Budući da je riječ o inicijativi koja je sukladna s evangelizacijskim poslanjem Crkve i koja promiče vrijednosti života od njegova začeća do naravne smrtii istodobno bračne i obiteljske vrednote, slobodan sam zamoliti Vas za podršku toj inicijativi”, poručio je u pismu svojim svećenicima nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, msgr. Đuro Hranić. 

Kao kršćani pozvani smo čuvati i štititi svaki začeti život kao najveće blago i budućnost našeg naroda. Svako dijete - rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke - ima pravo na život i rast sve do prirodne smrti. Zato možemo i trebamo podržati zaštitu prava na život svakog čovjeka, a osobito onih najslabijih te dići svoj glas protiv kršenja temeljnog ljudskog prava - prava na život”, istaknuo je nadbiskup Hranić.

Datumi i mjesta okupljanjapo gradovima:

Subota 18. 5. OSIJEK- okupljanje je u 10 sati u parku Zrinjevac.

  • Subota 18.5. RIJEKA- okupljanje je u 10 sati na Korzu.

  • Subota 25.5. ZADAR- okupljanje u 10 sati naObali kneza Branimira 10 (kod mosta).

  • Subota25.5. SPLIT- okupljanjeu 10:30 na Rivi.

  • Subota25.5. ZAGREB- okupljanje u10h na Zrinjevcu.

Više informacija o ovogodišnjem Hodu za život možete pronaći na stranici https://www.hodzazivot.hr/