CHARIS u Splitsko-makarskoj metropoliji

Na svečanom okupljanju voditelja i duhovnika u svetištu Vepric osnovano prvo zajedništvo Karizmatske obnove u Hrvatskoj na razini Splitske metropolije 

www.obnovauduhu.com

Ove nedjelje, 04.02.2024, u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu osnovana je CHARIS Služba zajedništva Splitske metropolije te izabrana prva uža koordinacija koja će skrbiti za formativno i evangelizacijsko usmjerenje. Ovo je prvo povezivanje na razini metropolije u Karizmatskoj obnovi Hrvatske i najava je sličnih povezivanja u drugim metropolijama. 

www.obnovauduhu.com

Na susretu je sudjelovalo 66 predstavnika iz 17 molitvenih zajednica. Duhovnih stvarnosti koje su na popisu pripadnika ovog zajedništva ima 20 i to 4 u Dubrovačkoj, 3 u Šibensko-kninskoj biskupiji te 13 u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Još nekoliko molitvenih grupa i zajednica je u fazi pristupanja zajedništvu. 

Susret je moderirao dosadašnji Hrvatski te ujedno Splitsko-makarski koordinator Lordan Ljubenkov. U uvodnoj riječi ukazao je na događaje kroz protekle godine rasta zajedništva u kojima se može prepoznati Božje vodstvo. 

U svečanom ozračju nazočni su slavili, molili i zahvaljivali za dosadašnje zajedništvo te potvrdili predstavljene kandidate kojih je, božjom providnošću, bilo po jedan na previđeno mjesto služenja.

www.obnovauduhu.com

Okupljani su se utjecali molitvom božjem vodstvu za buduće zajedničko djelovanje ali i za svaku zajednicu posebno sve u duhu pokajanja, zahvale te osluškivanja. 

Slavljenje tijekom susreta i mise vodila je zajednica Sv. Ivan od Križa-Kamen Split čiji je voditelj Petar Jurčević poručio nazočnim kako treba ponizno ali sustavno i ustrajno raditi na međusobnom osnaživanju. 

www.obnovauduhu.com

Susret je završio uz ručak i druženje u svetištu.

Izabrani u koordinaciju CHARIS službe zajedništva Splitske metropolije: 

Duhovnici:

don Nikola Mikačić 
don Marin Lučić

Koordinator:

Petar Jurčević 

Članovi u koordinaciji:

Ana Galić Šibensko kninska biskupija
Ivana Mazavac Dubrovačka biskupija 
Robert Brzica Splitsko-makarska Nadbiskupija 
Tomislav Slavić Splitsko-makarska Nadbiskupija 

Savjetnik:

Lordan Ljubenkov

Tekst: Lordan Ljubenkov
Foto: KKODS