CHARIS

CHARIS u Splitsko-makarskoj metropoliji

Na svečanom okupljanju voditelja i duhovnika u svetištu Vepric osnovano prvo zajedništvo Karizmatske obnove u Hrvatskoj na razini Splitske metropolije 

www.obnovauduhu.com

Ove nedjelje, 04.02.2024, u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu osnovana je CHARIS Služba zajedništva Splitske metropolije te izabrana prva uža koordinacija koja će skrbiti za formativno i evangelizacijsko usmjerenje. Ovo je prvo povezivanje na razini metropolije u Karizmatskoj obnovi Hrvatske i najava je sličnih povezivanja u drugim metropolijama. 

Josip Bilandžija izabran za predstavnika mladih u međunarodnom vijeću CHARIS-a

Na prvoj općoj skupštini Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove (CHARIS) održanoj od 29. do 31. listopada u Rimu Hrvat Josip Bilandžija izabran za predstavnika mladih u Međunarodnom vijeću, objavljeno je na facebook stranici zajednice Nanovo rođeni.

Skupština je održana prvi put nakon što je papa Franjo ustanovio CHARIS 2019. godine, kao krovnu organizaciju koja služi Katoličkoj karizmatskoj Obnovi u Duhu Svetom u svijetu (KKODS). Prvo Međunarodno vijeće CHARIS-a, koje čini 18 predstavnika iz cijeloga svijeta zajedno s moderatorom, izabrao je Dikasterij za laike, vjeru i obitelj kako bi uspostavili i pokrenuli rad ovog mladog tijela.

Izdvojeno - Charis Europe (KKODS)

Laudato TV

Hrvatska služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom bila je domaćin molitvenog susreta Nacionalnih službi zajedništva i zajednica ''Charis Europe''. O ovom susretu u emisiji govori Lordan Ljubenkov, predstavnik Hrvatske u Charisu pri Dikasteriju za laike, obitelj i život. Ljubenkov će predstaviti ''Charis'', tijelo javnog crkvenog prava koje je imenovao papa Franjo, a koje okuplja sve duhovne stvarnosti karizmatske obnove Katoličke crkve. Govorit će podrobnije i o KKODS-u u Hrvatskoj.

 

Molitveni susret Nacionalnih službi zajedništva i zajednica Charis Europe

Hrvatska služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetim bila je domaćin molitvenog susreta Nacionalnih službi zajedništva i zajednica Charis Europe.

Prošlog vikenda, 24. – 26. veljače, u Zagrebu, Hotel Phoenix, organiziran je molitveni susret Nacionalnih službi zajedništva i zajednica Charis Europe.

Podsjećamo, Charis je tijelo javnog crkvenog prava koje je imenovao papa Franjo da okuplja sve duhovne stvarnosti karizmatske obnove Katoličke Crkve. Nacionalne službe zajedništva su koordinacije od 7 osoba izabrane za predstavnike tih stvarnosti na nacionalnim razinama. Svrha ovih nacionalnih službi je pomoć u rastu, osnaživanje djelovanja i izgrađivanje zajedništva.

Charis nas poziva na molitvu i post

Ujedinimo se u molitvi i postu za našu braću u Ukrajini, 25. veljače

Draga braćo i sestre u Europi,

Molimo za prekid sukoba i završetak rata. Molitvene kampanje pokrenuli su u mnogim europskim zemljama od mnogih crkvenih pokreta i molitvenih zajednica.

Ujedinimo se u postu i molitvi za našu braću i sestre u Ukrajini, 25. veljače.

Proslijedite poziv svim svojim zajednicama i drugim različitim duhovnim stvarnostima.

COVID-19 Prayer Campaign

CHARIS I KKODS HRVATSKE se pridružuje Papinoj inicijativi za molitvu za kraj pandemije koju je želio papa Franjo

„Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ (Dj 12,5)

1. svibnja - 31. svibnja 2021

CHARIS i KKODS HRVATSKE se pridružuje svjetskom molitvenom maratonu pod motom „cijela Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ kako bi zazvao kraj pandemije i nastavak društvenih i radnih aktivnosti, koje je promoviralo „Papinsko vijeće za promicanje Nove evangelizacije. "

Može li me itko od vas optužiti za grijeh?

Drugi korizmeni nagovor papinog propovjednika kardinala Raniera Cantalamesse

Moderna misao, prosvijetljena, rođena je pod znakom maksime da se živi "etsi Deus non daretur", 'kao da Bog ne postoji'. Pastor Dietrich Bonhoeffer prihvatio je ovu maksimu, pokušavajući joj dati pozitivan kršćanski sadržaj. U njegovim namjerama, to nije bio ustupak ateizmu, već program duhovnog života: izvršavati svoju dužnost čak i kad Bog izgleda odsutan; drugim riječima, ne činiti od njega Boga - odsutnog, uvijek spremnim za intervenciju tamo gdje je čovjek pogriješio.

Obrati se i Vjeruj!

Prvi korizmeni nagovor papinog propovjednika kardinala Raniera Cantalamesse

Kao i obično, ovu prvu meditaciju posvećujemo općenitom uvodu u korizmeno vrijeme, prije nego što krenemo u određenu temu u programu, nakon što završe duhovne vježbe Kurije. U Evanđelju prve korizmene nedjelje u godini B čuli smo programsku najavu kojom Isus započinje svoju javnu službu: "Vrijeme je gotovo i kraljevstvo Božje je blizu; obratite se i vjerujte u Evanđelje "(Mk 1,15). Želimo meditirati na ovaj uvijek aktualni Kristov poziv.

Papa: Svetost je susret sa Isusom svakog dana

U molitvenom bdijenju pred blagdan Svi Svetih, Charis je organizirao susret za sve mlade katoličkog karizmatskog pokreta.

U molitvenom bdijenju pred blagdan Svi Svetih, Charis je organizirao susret za sve mlade katoličkog karizmatskog pokreta. Središnji dio susreta bio je obraćanje pape Franje mladima katoličke karizmatske obnove. Ovim činom papa ponovno pokazuje bliskost i povjerenje mladima KKODS-a. 

Papa Franjo mladima karizmatske obnove:

Vi, mladi CHARIS-a, susreli ste se, molili i pitali se o svetosti. 

Poruka CHARIS-a uoči Pedesetnice 2020.

Otac Raniero Cantalamessa, OFMCap

U Djelima apostolskim čitamo o važnom događaju u Pavlovom životu: 

Nato svjetina nahrupi na njih, a pretori trgoše s njih odijelo i zapovjediše da se išibaju. Pošto ih izudaraše, bace ih u tamnicu i zapovjede tamničaru da ih pomno čuva. Primivši takvu zapovijed, uze ih on i baci u nutarnju tamnicu, a noge im stavi u klade. Oko ponoći su Pavao i Sila molili pjevajući hvalu Bogu, a uznici ih slušali. Odjednom nasta potres velik te se poljuljaše temelji zatvora, umah se otvoriše sva vrata, i svima spadoše okovi. (Dj 16, 22-26)

Pages