Duhovna pričest

Isuse moj, vjerujem, da si prisutan u Presvetom Sakramentu; ufam se u te, ljubim Te nadasve. Iz ove ljubavi kajem se od srca za sve grijehe i obećavam da neću više nikada griješiti. Moja duša čezne za tobom; ali, jer Te ne mogu sada uistinu bitno primiti u Presvetom Sakramentu, dođi bar duhovnim načinom u moje srce.

(Napraviti kratku stanku i posvijestiti si da si uistinu primio/la Isusa, pa nastaviti)

Isuse moj, klanjam ti se, kao da si u mom srcu zaista prisutan i sjedinjujem se posve s Tobom. O ne daj, da se ikada od Tebe rastavim. Tvoj sveti blagoslov sašao na mene i ostao vazda. Amen.

Molitva u vremenu širenja bolesti

Svemogući vječni Bože, okrjepo u nevoljama, potporo u slabostima, od Tebe sva stvorenja primaju život i dobivaju životnu snagu.

Dolazimo k Tebi, zazivajući Tvoje milosrđe, jer živeći iskustvo širenja bolesti spoznajemo, kako je ovozemaljski život krhka stvarnost. 

Tebi povjeravamo bolesnike i njihove obitelji: udijeli zdravlje njihovu tijelu, duhu i duši. Svim članovima društva pomozi vršiti povjerene im pozive i zadaće te jačati duh međusobne solidarnosti. Podupiri i nadahnjuj liječnike i sve zdravstvene djelatnike u njihovoj službi, a osobito njegovatelje koji izbliza skrbe za bolesne.

Ti koji si vrelo svakoga dobra, blagoslovi ljudsku obitelj; odagnaj od nje svako zlo, a Crkvi i svim kršćanima daruj nepokolebljivu vjeru. Ne ostavi nas u kušnjama zaraze koja unosi nesigurnost i nemir. Svojom nas milošću oslobodi straha, da bismo živjeli u vedrini i radosti, zahvaljujući Ti obnovljena srca.

U Tebe se, Gospodine, uzdamo i Tebi uzdižemo svoju prošnju, jer si Ti, dobri Oče, Začetnik života, u zajedništvu s Duhom Svetim i sa svojim Sinom Isusom Kristom, Liječnikom duše i tijela, koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

  • Presveta Bogorodice Marijo, Zdravlje bolesnih - moli za nas!
  • Sveti Josipe, Zaštitniče Crkve i naše domovine - moli za nas!
  • Blaženi Alojzije Stepinče - moli za nas!

Molitva svetom Emigdiju zaštitniku od potresa

Svemogući vječni Bože, Ti si svojom riječju stvorio svemir svijet i čovjeka. Ti si Gospodar neba i zemlje, Ti upravljaš svim zemaljskim i nebeskim silama. Molimo Te, po zagovoru svetoga Emigdija, što ga naši stari izabraše za zaštitnika od potresa i zagovornika u svim nevoljama, sačuvaj i zaštiti naš grad, domovinu i cijeli svijet od potresa i bilo koje druge nepogode.

Oslobodi nas od svakoga grijeha, a osobito od nemara za tvoja nadahnuća i otpada od vjere. Neka Tvoj sveti mir počine nad ovim mjestom i nad svima koji u njemu prebivaju. Daj da svaki od nas cijelim životom i svom svojom snagom nastoji oko pomirenja i smirenja svih sukoba i međuljudskih potresa.

Sve nas sačuvaj u svojoj ljubavi, da poput sv. Emigdija i mi nesebično svjedočimo tvoju ljubav i tvoju slavu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Sveti Emigdije zaštitniče od potresa - moli za nas!