Papa

Hvala na svemu dragi papa Benedikt XVI

Moć Duha Svetoga - Tijekom osmogodišnjeg papinstva papa je Benedikt XVI. često upozoravao na važnost molitve Duhu Svetome.

Sklad učenika uvjet je silaska Duha Svetoga, a preduvjet je sklada molitva.  
Ni jedan kršćanin ne može bez snage Duha Svetoga, isto kao što pluća ne mogu bez kisika.
Što je zrak za biološki život, to je Duh Sveti za duhovni život; a kao što postoji atmosfersko zagađenje, koje truje okoliš i živa bića, isto tako postoji zagađenje srca i duha, koje umrtvljuje i truje duhovni život 
Otrov je u sve naglašenijoj autonomiji, također i od Boga, koju je veliki dio čovječanstva odavno odlučio ostvariti.  

Papa na audijenciji: Život po Duhu je pun blagosti, strpljenja i molitve

Bog je uvijek jači od naših otpora i veći od naših grijeha; kada ispravljamo brata, najvažnija je od svega ljubav

Na općoj audijenciji održanoj u Dvorani Pavla VI. papa Franjo je nastavio razmišljati o Poslanici Galaćanima te istaknuo da je Bog uvijek jači od naših otpora i veći od naših grijeha; kada ispravljamo brata, najvažnija je od svega ljubav.

Papa Franjo: Kršćanski život nije šetnja parkom i moliti nije nimalo lako

Kada molimo za neku milost, moramo biti spremni na borbu u molitvi.

"Kada molimo za neku milost, moramo biti spremni na borbu u molitvi. Mi ponekad molimo milost koja nam je potrebna, ali to tražimo nekako bezvoljno, bez borbe, a tako se ne moli za ozbiljne stvari", rekao je papa Franjo u katehezi na općoj audijenciji u srijedu 12. svibnja održanoj u dvorištu svetoga Damaza gdje se nakon dužeg vremena ponovno održavaju opće audijencije.

COVID-19 Prayer Campaign

CHARIS I KKODS HRVATSKE se pridružuje Papinoj inicijativi za molitvu za kraj pandemije koju je želio papa Franjo

„Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ (Dj 12,5)

1. svibnja - 31. svibnja 2021

CHARIS i KKODS HRVATSKE se pridružuje svjetskom molitvenom maratonu pod motom „cijela Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ kako bi zazvao kraj pandemije i nastavak društvenih i radnih aktivnosti, koje je promoviralo „Papinsko vijeće za promicanje Nove evangelizacije. "

Papa: Svetost je susret sa Isusom svakog dana

U molitvenom bdijenju pred blagdan Svi Svetih, Charis je organizirao susret za sve mlade katoličkog karizmatskog pokreta.

U molitvenom bdijenju pred blagdan Svi Svetih, Charis je organizirao susret za sve mlade katoličkog karizmatskog pokreta. Središnji dio susreta bio je obraćanje pape Franje mladima katoličke karizmatske obnove. Ovim činom papa ponovno pokazuje bliskost i povjerenje mladima KKODS-a. 

Papa Franjo mladima karizmatske obnove:

Vi, mladi CHARIS-a, susreli ste se, molili i pitali se o svetosti. 

Papa: Bog od nas traži da budemo istinski proroci i graditelji jedinstva

Na blagdan svetih Petra i Pavla, zaštitnika ovoga grada, želio bih podijeliti s vama dvije ključne riječi, a to su: jedinstvo i proroštvo – rekao je papa Franjo danas na misi u bazilici svetoga Petra. 

Na blagdan svetih Petra i Pavla, zaštitnika ovoga grada, želio bih podijeliti s vama dvije ključne riječi, a to su: jedinstvo i proroštvo – rekao je papa Franjo danas na misi u bazilici svetoga Petra. Jedinstvo. Zajedno slavimo dva vrlo različita lika – rekao je Papa i podsjetio – Petar je bio ribar koji je dane provodio među veslima i mrežama. Pavao je bio obrazovani farizej koji je poučavao u sinagogama. Kada su išli u misije, Petar je išao Židovima, a Pavao poganima.

Papa Franjo: Plemenitost molitve stavlja nas u ruke Božje 

Molitva je u stanju zajamčiti odnos s Bogom koji je pravi suputnik čovjeka na njegovu putu kroz tisuću nedaća u životu – istaknuo je papa Franjo na općoj audijenciji koja se, još uvijek, zbog posebnih mjera u suzbijanju širenja koronavirusa, održava u biblioteci Apostolske palače. 

Molitva je u stanju zajamčiti odnos s Bogom koji je pravi suputnik čovjeka na njegovu putu kroz tisuću nedaća u životu – istaknuo je papa Franjo na općoj audijenciji koja se, još uvijek, zbog posebnih mjera u suzbijanju širenja koronavirusa, održava u biblioteci Apostolske palače. Nastavljajući niz kateheza o molitvi, Papa je danas, na posljednjoj audijenciji prije ljetnoga odmora u srpnju – koje će se nastaviti u srijedu, 5. kolovoza, dok će nedjeljni Angelus održavati redovito – govorio o kralju Davidu, kojega tradicija smatra velikim umjetnikom u sastavljanju psalama.

Papa: Ne osuđivati, već posredovati kod Boga i za najveće grešnike

Treba moliti za svaku osobu, jer svi pripadaju Bogu. Treba moliti za ljude unatoč njihovim nedostatcima ili udaljenosti od Boga – snažan je poziv koji je papa Franjo uputio na općoj audijenciji, i danas održanoj u biblioteci Apostolske palače

Nastavljajući niz kateheza o molitvi, Papa je danas, osvrćući se na odlomak iz Knjige Izlaska, govorio o Mojsiju koji posreduje za narod koji si je napravio tele od rastopljene kovine. Toliko je blizak s Bogom da može razgovarati s Njim „licem u lice“. Mojsije nije despotski vojskovođa, nego je blag i toliko će ostati prijatelj s ljudima, da će – kako je rekao Papa – osjetiti sažaljenje prema njihovim grijesima, njihovim napastima, iznenadnoj čežnji za prošlošću koju prognanici osjećaju misleći na vrijeme kada su bili u Egiptu.

Papa: Duh Sveti je dar i potiče na darivanje

Tajna jedinstva je darivanje sebe – rekao je papa Franjo danas na svetkovinu Duhova, na misi u Bazilici svetoga Petra

„Različiti su dari, a isti Duh. Različite su službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog“ – citirao je Papa svetoga Pavla i istaknuo – Sveti Pavao namjerno zajedno stavlja dvije riječi, različiti-isti, koje izgledaju suprotne. Želi reći da je Duh Sveti onaj isti koji povezuje različite, te da je tako nastala Crkva. Duh Sveti ujedinio je različite.

Papa: Neka Duh Sveti preobrazi naša srca i neka pomogne nam postati boljima

Govor pape Franje Katoličkoj Karizmatskoj Obnovi u susretu bdijenja za svetkovinu Duhova

Papa Franjo, CHARIS-ovo bdijenje pred Pedesetnicu 2020.

Pages