Papa: Na Duhove budite pripravni primiti obilan izljev Duha Svetoga

www.obnovauduhu.com

Uoči Duhova, u subotu, svi vjernici rimske biskupije okupit će se na Trgu svetoga Petra na slavlju kojem će predsjedati Sveti Otac.

Neka vas Gospodin nađe pripravne primiti obilan izljev Duha Svetoga – apelirao je papa Franjo nakon kateheze tijekom opće audijencije, imajući u vidu svetkovinu Duhova koja se slavi u nedjelju, a koja nas podsjeća na silazak Duha Svetoga na Mariju i apostole, okupljene u Dvorani posljednje večere u Jeruzalemu. Milost darova Duha Svetoga – molio je Papa – neka ulije novi život vjeri, oživi nadu i dadne djelotvornu snagu milosrdnoj ljubavi.

Uoči Duhova, u subotu, svi vjernici rimske biskupije okupit će se na Trgu svetoga Petra na slavlju kojem će predsjedati Sveti Otac. S Papom ćemo slaviti euharistiju duhovskog bdijenja – napisao je kardinal Angelo De Donatis, vikar rimske biskupije, župnicima, đakonima, redovnicima, redovnicama, odgovornima za pokrete i udruge vjernika laika u biskupiji, a u posebnom priopćenju objavio Vikarijat rimske biskupije.

To će biti važan trenutak zajedništva i duhovnosti – istaknuo je kardinal De Donatis, tumačeći da će se na kraju mise slavlje produžiti procesijom sa slikom Gospe od božanske ljubavi do trga Porta Capena. Oni koji žele, moći će potom sudjelovati na noćnom hodočašću u Svetište božanske ljubavi.

Taj je subotnji susret još jedna etapa na pastoralnom putu biskupije koju je biskupijskom skupštinom pokrenuo Sveti Otac, 9. svibnja u Bazilici svetoga Ivana Lateranskoga. Smjernice koje nam je dao naš biskup moramo prevesti u konkretne pastoralne geste koje nam pomažu prijeći još jednu etapu našega puta koji počinje sada i nastavit će se tijekom cijele sljedeće pastoralne godine – zaključio je kardinal Angelo de Donatis.  

05 lipnja 2019, 18:57

Izvor: Vatican News