Proslava dana Obnove u Duhu Svetom 8. 6 2013.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Dan pokreta Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije održan je ove godine 8. 6.2013. u crkvi i dvorani župe Svetog Blaža u Zagrebu.

Dan pokreta Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije održan je ove godine 08.06.2013. u crkvi i dvorani župe Svetog Blaža u Zagrebu. Nastavljajući tradiciju okupljanja molitvenih zajednica i slavljenja dana obnove u duhu ove godine se održavao pod geslom „NEKA MI BUDE PO TVOJOJ RIJEČI“ Zajednice Obnove u Duhu Svetom i članovi pokreta zajedno su proslavili ovaj dan slaveći Gospodina i zahvaljujući mu na svim milostima i na daru Obnove. U prvom dijelu proslave dana Obnove nakon slavljenja Gospodina pjesmom, svirkom i molitvom govor ohrabrenja i poticaja uputio je koordinator ODS-a Damir Zukan.

O svom iskustvu služenja Gospodinu u Obnovi govorio je salezijanac don Ivan Matijević. Središte prvog dijela proslave dana Obnove bio je nagovor vlč. Ivice Berdika župnika Sv. Stjepana u Botincu, duhovnika zajednice Obnove „Nanovo rođeni“-župa Botinec na temu gesla dana obnove Neka mi bude po riječi tvojoj. Govorio je o snazi izgovorene riječi u našem životu uspoređujući primjere iz svetog pisma. Tko nam govori i kakvu riječ nam govori, o slušanju Božje riječi, promatrajući kako je to blažena djevica Marija činila su samo neki od poticaja iz njegove pouke.

Završni dio proslave bila je proslava Svete mise kao zahvalu Gospodinu za sve što čini u našoj Crkvi, Obnovi, zajednicama i našim životima koju je predvodio duhovnik Obnove u Duhu Svetom p. Zdravko Barić; monfortanac. U sklopu Svete mise obnovljeni su krsni zavjeti i cijeli pokret obnova u duhu Svetom , naše zajednice, članovi, obitelji posvećeni su činom posvete bezgrešnom srcu Marijinom. Na kraju proslave uz druženje i domjenak u zajedništvu smo završili proslavu dana Obnove. Susret su pjesmom i svirkom animirali zajednički slavljenički tim sastavljen iz više zajednica Obnove u Duhu Svetom