„Po daru proroštva ljudima se mogu promijeniti životi“

Seminar formacije za KKODS Hrvatska – Damian Stayne

„Duhovni darovi danas“ naziv je seminara koji je u organizaciji Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske održan u Zagrebu od 16. do 19. veljače u hotelu Phoenix u Sesvetama. Voditelj seminara Damian Stayne osnivač je zajednice „Cor et Lumen Christi“ (Srce i svjetlo Kristovo) sa sjedištem u Londonu i cijenjeni predavač koji je vrlo dobro poznat i u hrvatskim krugovima te je više puta posjetio našu zemlju. I ovaj put je tema njegovog seminara, u kojoj se ponajviše usredotočio na dar proroštva, pobudila velik interes. Tijekom tri dana seminara na događaju je sudjelovalo više od 400 članova hrvatskih karizmatskih zajednica iz cijele Hrvatske, a sve je zaključeno molitvenim susretom i službom ozdravljanja u crkvi Marije Majke Crkve u Trnovčici.

www.obnovauduhu.com

U svojim predavanjima Stayne je između ostaloga naglasio ulogu poznavanja i rasta u proročkim darovima u današnje vrijeme. Za dobro razumijevanje proročkih darova važno je promatrati Isusove proročke službe te važnost proroštva u događaju Pedesetnice, istaknuo je Damian Stayne. U Djelima apostolskim čitamo Petrovu objavu o ispunjenju proroštva danog po proroku Joelu: „Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja.“ U uvodnom predavanju na početku seminara naglašeno je kako je izlijevanje Duha Svetoga na Crkvu na dan Pedesetnice osobito značajno upravo za dar proroštva. Zbog toga je svakom vjerniku na raspolaganju mogućnost prorokovanja, a tijekom seminara Damian Stayne je obradio različite vrste proroštava te ponudio različite uvide i spoznaje stečene tijekom više desetljeća svoga iskustva i praktične primjene dara proroštva.

www.obnovauduhu.com

Da se po daru proroštva ljudima mogu promijeniti životi i biti im dane posebne riječi ohrabrenja, utjehe, poziva na promjenu i novost u životu, moglo se na seminaru „Duhovni darovi danas“ vidjeti iz prve ruke po molitvama koje su Damian Stayne i njegov tim iz zajednice „Cor et Lumen Christi“ u više navrata ponudili okupljenima. Taj praktični dio seminara ujedno je bio i prilika za rast u proročkim darovima za sve one koji u svojim zajednicama nastoje raditi na tom području. Tako su se mogle vidjeti različite svrhe proroštva: utvrđivanje, izgrađivanje, osnaživanje osobe; poticanje, oduševljavanje, tješenje ili ohrabrivanje, kao i predviđanje i opominjanje. Također je naglašeno kako sva proroštva moraju biti riječ izgovorena s kršćanskom ljubavlju i iz ljubavi.

Vezane vijesti:
Izdvojeno specijal - Damian Stayne
Intervju na Laudato TV

www.obnovauduhu.com

Članovi zajednice „Cor et Lumen Christi“ Andrew i Hubert posvjedočili su kako su u prvim godinama u zajednici čuli proroštva za svoja evangelizacijska poslanja, te naglasili kako takva proroštva, ako su provjerena i dolaze iz pouzdanog izvora, treba prihvatiti, zapamtiti i za njih se boriti bez obzira na poteškoće i neuspjehe koje život može donijeti. Time je naglašena važnost izgrađivanja osobne vjere u primanju proroštva, kao i rasta u svetosti života kako bi se primljeni darovi, kako darovi proroštva, tako i svi ostali darovi i karizme povjerene pojedincu, mogli izgrađivati i biti na korist Crkvi.

www.obnovauduhu.com

Tijekom svog boravka u Zagrebu po završetku seminara u nedjelju, 19. veljače u crkvi Marije Majke Crkve na zagrebačkoj Trnovčici održana je zajednički susret zajednica KKODS Hrvatske u kojem je molitvom za zdravlje i oslobođenje predvodio Damian Stayne i njegov tim. Ovaj susret izazvao je veliko zanimanje i na njemu se okupilo oko 1500 ljudi. Po molitvi za ozdravljenje zabilježeno je oko 135 trenutačnih ozdravljenja od različitih bolesti, koja su posvjedočena odmah nakon molitve, a pismeno su zabilježena i detaljna svjedočanstva svakog pojedinog slučaja ozdravljenja.

www.obnovauduhu.com

Osobito je emotivan bio trenutak na kraju susreta, kada je više ljudi pristupilo sakramentu svete ispovijedi nakon više godina i tako se odlučili za novi, bliži hod s Gospodinom.

www.obnovauduhu.com

Zajednica „Cor et Lumen Christi“ katolička je karizmatska međunarodna privatna udruga vjernika s pontifikalnim pravom. Njihova međunarodna služba uključuje i propovijedanje i poučavanje praćeno ozdravljenjima, znamenjima i čudesima. Više o službi zajednice možete pronaći na adresi coreetlumenchristi.org, gdje su dostupni i video zapisi ozdravljenja, a isti sadržaji dostupni su i na YouTube i Facebook stranicama „Damian Stayne“ ili „Cor et Lumen Christi“. 

Detaljno učenje o darovima proroštva, ali i o ostalim karizmama i darovima možete pronaći u novoj knjizi Damiana Staynea koja je nedavno prevedena na hrvatski jezik s naslovom „Gospodine, obnovi svoja čudesa. Duhovni darovi danas“ u izdanju Gospićko – senjske biskupije i Udruge Obnove u Duhu Svetome Hrvatske. 

Autor teksta: Ana Dagelić / KKODS
Fotografije: KKODS