Susret slavljeničkih službi KKODS-a Hrvatske

Služba slavljenja

Blago narodu vičnu svetom klicanju, on hodi u sjaju lica tvojega, Jahve.
(Psalam 89,16)

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom (KKODS) planirala je 14. 3. 2020. godine organizirati susrete članova slavljeničkih službi zajednica KKODS-a u Zagrebu i u Splitu. Nažalost, susreti su odgođeni iz svima poznatih razloga, a njihovo održavanje je planirano po prestanku ovog nevremena. Međutim, Gospodin je i u ovom vremenu providio susret, kada se nama, gledano ljudskim očima, činilo nemogućim. Ljudima je nemoguće, ali ne Bogu! (Marko 10, 27) 

www.obnovauduhu.com

Osluškujući poticaje tijekom molitava za slavljeničke službe, Nacionalna služba zajedništva (NSZ) KKODS-a Hrvatske organizirala je molitveni susret slavljeničkih službi zajednica KKODS-a u subotu 25. 4. 2020. godine putem aplikacije Zoom.

Susretu su se pridružili braća i sestre iz zajednica KKODS-a Bosne i Hercegovine te članovi slavljeničkih službi i pojedinci iz drugih pokreta i duhovnih stvarnosti koje djeluju u Hrvatskoj. 

Od svećenika koji su pratili susret, svećenički blagoslov molio je pater Sebastijan Šujević, SI, predstavnik duhovnika NSZ-a KKODS-a.  

www.obnovauduhu.com

Slavljenje tijekom susreta animirale su slavljeničke službe zajednica Nanovo rođeni i Dobri Pastir (podružnica Zagreb), Dom molitve Slavonski Brod te Ana i Matej Galić. 

Nacionalni koordinatori KKODS-a Lordan Ljubenkov i Damir Zukan istaknuli su važnost i snagu zajedništva u služenju općenito, kao i u služenju u daru slavljenja, te važnost izgradnje i življenja identiteta slavljenika. Voditelj slavljeničke službe zajednice Božja pobjeda Petar Buljan govorio je o važnosti potpore zajednice u djelovanju slavljeničke službe. Svoja svjedočanstva o služenju i izazovima s kojima su se suočavali služeći u daru slavljenja s nama su podijelili Marija Delale iz slavljeničke službe Zajednice Dobri Pastir (podružnica Klis) i Luka Rojc, voditelj zajednice Sluge beskorisne iz Zagreba. 

www.obnovauduhu.com

Kako bismo se međusobno obogatili iskustvom i služenjem braće i sestara, u narednom razdoblju objavljivati ćemo nagovore i svjedočanstva s ovog susreta, za koji zahvaljujemo Gospodinu.

www.obnovauduhu.com