Prvotna uloga vjernika laika - biti i djelovati u svijetu

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Susret zagrebačkog nadbiskupa s predstavnicima pokreta, udruga i zajednica koji djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije

U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu u srijedu 17. prosinca, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predstavnicima pokreta, udruga i zajednica koji djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije. Susretu je nazočio i zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Uime nazočnih predstavnika pokreta, udruga i zajednica, kardinalu je božićnu čestitku uputio moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić. Osvrnuo se na neke važnije inicijative organiziranih skupina vjernika laika u nadbiskupiji te zahvalio na podršci koju im pruža nadbiskup. "Spasenje je ucijepljeno u konkretan život, ponuđeno konkretnom čovjeku u svakoj njegovoj situaciji, zato kao vjernici, ne smijemo se zatvarati nego izaći na periferije, gdje može biti opasno, ali samo tako možemo ostati vjerni Isusovom pozivu - idite!", istaknuo je mons. Pintarić.
Zahvaljujući na pozdravima i čestitkama, kardinal je istaknuo da je prvotna uloga vjernika laika - biti i djelovati u svijetu. Podsjetio je na viziju Crkve kakvu iznova naglašava papa Franjo - a to je misionarska Crkva, ona koja dolazi čovjeku. Ne čeka, nego otvorena nadahnućima Duha Svetoga odlazi tražiti izgubljene, liječi, tješi, ohrabruje, donosi Boga i uprisutnjuje Njegovu Očinsku ljubav i blizinu. "Duh Sveti kroz povijest Crkve često je poticao velike promjene upravo preko vjernika laika, nadahnjivao i iz tih nadahnuća Crkva je crpila svoju životnost, zato u poslušnosti budite otvoreni Duhu Svetomu", zaključio je kardinal zahvaljujući na svim inicijativama koje pokreti i udruge pokreću u Crkvi i hrvatskom društvu.
Čestitajući Božić, kardinal je okupljenim predstavnicima pokreta i udruga zaželio obilje Božjeg blagoslova u novoj 2015. godini.

Izvor: IKA