Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom u Sv. Jeronimu, 11. studeni 2013.

Zagreb, 11. studeni. 2013.

Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom (ODS) održan je u župi Sv. Jeronima u Maksimiru dana 11.11.2013. godine. Susret je započeo uvodnim pozdravom i predstavljanjem zajednica nastavivši slavljenjem Gospodina uz molitvu i pjesmu, koje je predvodila zajednica Božja pobjeda. Nakon slavljenja i molitve za novi izljev Duha Svetoga, u tišini osluškujući, podijeljena je proročka riječ koja je u prvom redu pozvala na naše međusobno zajedništvo u zajedništvu s Bogom, npr.: „Vaša snaga je u zajedništvu.“, „Ja prebivam u vašem zajedništvu.“ , „Ja čeznem da me zajedno slavite.“, „Evangelizirajte slavljenjem!“

Pater Zdravko Barić održao je pouku na temu Tko smo mi vodivši se geslom pape Franje Bijedan, ali izabran. Istaknuo je kako unatoč našoj bijedi, grijesima i slabostima Bog računa na nas i poziva nas na suradnju, a mi ga uvijek moramo pozivati, otvarati mu se jer bez Njega ovakvi bijedni ne možemo ništa. „Važno je biti na Božjem putu jer nas je On pronašao da bismo mi njega mogli tražiti!“ naveo je pater Zdravko. Pouku je završio mišlju koliko smo Bogu važni, koliko nas On ljubi i računa na nas.

Nakon pouke uslijedilo je klanjanje i molitva Isusu u presvetom oltarskom sakramentu koju je predvodio pater Marko Šop, duhovnik zajednice Krist Kralj.

ŽIVIO ISUS! ALELUJA! SLAVA ISUSU!

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu koju su pripremili članovi zajednice Magnificat.

Novi susret zajednica ODS-a održati će se 09.12.2013. godine u župi Sv. Jeronima u 19:30 sati.