Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije i gostiju iz cijele Hrvatske sa vodstvom ICCRS-a

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

U prostorijama zajednica na Sigetu, 14. 3. 2013.

U dvorani zajednica na Sigetu u župi Sv. Križa 14. 3. 2013. održan je zajednički susret zajednica Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Nakon pozdrava i uvodne molitve, sve nazočne pozdravio je duhovnik ODS-a p. Zdravko Barić. Susret je bio obilježen radošću zbog izbora novog pape. Novog papu, lik i djela predstavio je u svom nagovoru p. Zdravko, govoreći o njegovim prvim riječima i gestama.

Zajednice obnove u Duhu Svetom: Maranatha, Magnifikat, Dobri pastir, Božja pobjeda, Goruščino zrno, Prijatelj Isus, Gorući grm, Živa voda, Isus sin Davidov, Ave Marija, Ivan Pavao II, Sveti Mihovil, Krist kralj, Bezgrešno srce Marijino,kao i neke nove zajednice u nastajanju sa svojim članovima su sudjelovale u ovom susretu, zajedno s duhovnicima fra Smiljanom Draganom Kožulom, o. Marko Šop, don Ivan Matijević.

Središnja tema susreta bila je „Kako svjedočiti životom“ o kojoj je govorio koordinator ODS-a Damir Zukan. Svjedočki život mora biti prožet svakodnevnim susretom s Gospodinom u osobnoj molitvi, da bi mogao donjeti svjedočanstvo za Boga u svakodnevnici naših života.

Susret su obogatili svojim svjedočanstvom članovi zajednice Božja pobjeda Vigor i Martina koji su svjedočili svoj osobna iskustva iz ulične evangelizacije koja se organizirala 14 dana u Londonu za vrijeme trajanja Olimpijskih igara.

Susret je završen sa molitvom i klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu koji je predvodio fra Smiljan Dragan Kožul. Cijeli susret su pjesmom i svirkom animirali članovi slavljeničkih timova zajednica Magnifikat i Maranatha iz župe Sv.Križ, Siget.