Svjedočanstva

Služba ozdravljanja

Matea Križanac, MZ Effatha, Dubrovnik

Ozdravljenje teniskog lakta

Od 11 mj. prošle godine traje bolest. Nisam mogla saviti ruku bez osjećaja boli, obavljati kućanske poslove, spavati na lijevoj strani, ispružiti ruku bez bolova. Pila sam tablete, antireumatike, mazala se kremama za to, prijavila sam bol fizijatrici, fizioterapeutu i doktorici opće prakse, maserki. Svaka masaža tog dijela strasno je boljela, do suza. Za vrijeme molitve osjetila sam kako se krči put i cijelim tijelom sam osjećala prožimanje. Kako je krenula molitva počelo je strujanje u laktu. Pitala sam se: „Isuse jeli ti to mene ozdravljaš?“ Tada sam čula da molitelj govori da jedna osoba ozdravlja od teniskog lakta. Vičem: „To sam ja!“ Tu večer sam prvi put mogla staviti ruku ispod glave. Do tada nije mogla biti ni ispružena ni skvrčena. Nakon 3 dana nisam više osjećala nikakve bolove. Nikakvih smetnji nemam više, ruka je kao nova!

 

Zoran Oluić

Ozdravljenje boli leđa

Imao sam jaku bol u donjem dijelu leđa koja je trajala nekoliko tjedana zbog koje mi je sagibanje i neki pokreti bili otežani. Između lopatica se pojavila žareća bolna točka (mislim da su to nakupine mliječnih kiselina) te zbog svega nisam mogao okrenuti glavu na lijevo, a svaki pokret rukama bio je praćen neugodnim žarenjem između lopatica, to je trajalo 4 dana, a 16.03. probudio sam se sa utrnulom lijevom rukom, trnci su prestali oko 22 sati te se ponovno pojavili idući dan oko 16 sati. Supruga i ja dobili smo link za Zoom susret i priključili se negdje na pola Tijekom slavljenja i molitve koordinator je rekao kako vidi da nestaju trnci iz ruke, zatim rekao lijeve ruke, ja sam iznenađeno pogledao suprugu rekavši da su trnci stvarno prestali. Nedugo zatim spominju ozdravljenje leđa te sam osjetio poticaj da "isprobam" svoja leđa, sagibajući se čujem molitelja kako opisuje moje pokrete koje činim, sagibanje, skakanje sve. Na moju pomisao to je bol prošla samo večeras, molitelj se počeo moliti da sva ozdravljenja traju i ostanu zauvijek. Nestali su svi bolovi osim užarene točke između lopatica za koju sam osjetio kao glas u meni koji kaže: „To je breme koje nosiš jer se nisi ispovjedio.“ Poslije ispovijedi dvije nedjelje kasnije, u trenutku kada je svećenik učinio znak križa i odriješio me grijeha, osjetio sam kao da je u trenutku mi mlinski kamen s mojih leđa. Bol je nestala, imao sam samo neopisiv mir. Ozdravljenje je i dalje tu, bol se nije vratila jer je Gospodin učinio sve novo.

 

Petra Bošković, MZ Effatha, Dubrovnik

Ozdravljenje od upale tetive desnog ramena

Svjedočanstvo pišem potaknuta slikom o stablu i plodovima da ne ostane na tlu gnjilo. Gotovo 4 mjeseca imala sam nesnosne bolove u desnom ramenu. Ne znam u kojem trenutku sam se ozlijedila, no bol je naglo krenula i više nisam mogla podizati ruku, a uskoro ni držati malo teži predmet u ruci. Išla sam na fizikalnu terapiju od 10 tretmana zbog upale tetive. Pomoglo bi mi trenutno, ali onda opet isto. Na susretu 17.03. za vrijeme molitve za ruke ležala sam na kauču rukom savijenom u laktu i osjetila sam kako mi se vrti rame u unutrašnjosti, kako se iznutra po molitvi nešto događa. Za vrijeme molitve spontano sam počela pomicati rukom i ruka mi se ispravila kako sam je gibala jer je stala u L položaju. Odmah tu noć sam prespavala bez bolova. Ostalo je nekakvo zatezanje ruke koje je trajalo 10-ak dana i onda sam potpuno ozdravila. Danas sve radim normalno, bol je potpuno nestala.

 

Manuela, Požega, Marijina djeca

Ozdravljenje kralježnice, smanjenje razine šećera u krvi

Bolovala sam od posljedica dviju prometnih nesreće: potresa mozga, vrtoglavice i boli u vratnoj kralježnici, iscurila mi je tekućina između 3. kralješka. Uz to imala sam problema sa povišenim šećerom i štitnjačom. Pila sam 7 lijekova dnevno godinama. Za vrijeme susreta ležala sam zbog kroničnih bolova i na riječi molitelja osjetila veliku toplinu i radost, skočila sam i počela slaviti Gospodina. Bolovi u kralježnici su nestali do danas, šećer se sa 17 snizio na 6 i više ne pijem lijekove. 

 

Miroslav Fila, Lipik, Kamen Zaglavni 

Ozdravljenje sinusa

Dugo godina imao sam problema sa sinusima, učestale upale i curenje nosa. Često sam koristio kapi. Za vrijeme molitve osjetio sam trnce po cijelome tijelu i shvatio da Gospodin ozdravlja moje sinuse. Od tada više nemam problema niti koristim lijekove. 

 

Patricija

Ozdravljenje od krvarenja

Imala sam silna i dugotrajna krvarenja. Susret sam započela kao duhovnu obnovu za kojoj mi je duša čeznula u ovoj pandemiji, bez ikakvih očekivanja ili molbi Gospodinu. Za vrijeme susreta molitelj je pričao o ženi koja je krvarila i o sotonskoj oštrici koja je tome bila razlog. Slušajući sam se sjetila kako i sama već mjesecima skoro pa neprestano krvarim. Doktori su to pripisali pred menopauzi. Terapija koju sam dobila je morala biti prekinuta budući da je nisam mogla fizički podnijeti. Tako su se krvarenja nastavila iako sam ginekološki bila potpuno zdrava i unatoč tome sto mi je nalaz krvne slike bio odličan. Kad sam čula molitelja na neki sam način dobila objašnjenje zašto, a i osjećaj koliko me Bog čuva pa mi to nije naudilo.

Dok sam tako slušala molitelja mojim je bićem prostrujao citat "Evo činim sve novo." Nastavila sam slušati da bi nakon 3-4 minuta čula molitelja koji govori taj isti citat. U tom sam trenutku jednostavno znala da se Gospodin opet proslavlja. Od onda je prošlo 3 tjedna i ja nemam krvarenje, prvi put nakon 4 mjeseca. Ne želim o ovome dugo promišljati, tražiti razloge, tumačiti sebi i drugima jer to nije moje. Ono sto je moje upravo radim, zahvalna srca svjedočim jer sam kao i toliko puta do sad primila milost, a da je uopće nisam tražila. Zna Bog naš silni kome, kad, kako i zašto. Slava Mu i hvala na vijeke! Sada nema krvarenja.

 

Mara, BiH

Ozdravljenje ramena i mrene

Želim posvjedočiti da me je rame boljelo, nisam se mogla normalno oblačiti ni funkcionirati 9 mjeseci. Pila sam , ali i dalje je svakodnevno boljelo. Dok je svećenik molio za područje ramena i ruku prikazala sam svoje boli Isusu. Nakon toga normalno sam mogla podići ruku bez ikakvih bolova. Također moje lijevo oko, molitelj je rekao da ozdravlja od mrene. Skinula sam naočale i primijetila da jasnije vidim. Ranije sam vidjela samo 10% na to oko, nisam mogla čitati ni sa naočalama. Hvala ti i slava Isuse! 

 

Marija, MZ Maranatha, Zagreb

Ozdravljenje kralježnice

Isus mi je ozdravio donji dio kralježnice! Zbog stare ozljede imala sam degenerativne promjene kralježnice i trpjela sam velike bolove. Za vrijeme molitve ozdravljanja osjetila sam kako mi izvlači pršljene prema van. To je bilo tako nježno, bez ikakvih bolova, samo pet škljocanja ili povlačenja pršljena prema van. Isuse milosrdni hvala ti na ovom pohodu i ozdravljenju koje si mi dao. Kralježnica je trajno ozdravljena i više nemam nikakvih tegoba. 

 

Danijela

Ozdravljenje gležnja

Ja sam osoba kojoj je izliječen zglob. Zbog pada sam zadobila bolove u gležnju i nikako nisam mogla normalno hodati niti se osloniti na tu nogu, u tom vremenu molila sam Pompejski ružarij. Dok je bila molitva za dijelove tijela dobila sam poruku u srcu „Vjeruj, ne sumnjaj.“ Probala sam pomicati stopalo što ranije nisam mogla i primijetila sam da je bol potpuno nestala.

 

Nikol, ZDP Slavonski Brod

Smanjenje izrasline na lopatici

U nezgodi s jednom osobom prije dosta vremena zadobila sam ožiljak na lopatici i ostala je izraslina. 
Ozdravljenje je nastalo u subotu na susretu KKODS-a tijekom molitve. Izraslina se smanjila na pola. Ne boli me vise i bolje mi je! 

 

Davida Dizdar 

Ozdravljenje vratne kralježnice

Imala sam bol u vratnoj kralježnici. Bol sam osjećala oko 3 godine. Kočila mi je vratne žile i stvarala vrtoglavicu. Na duhovnoj obnovi preko Zoom platforme molilo se između ostaloga i za ozdravljenje kralježnice, prije molitve osjetila sam toplinu u vratnoj kralježnici koja se neobično ali ugodno razlijevala lijevo i desno prema ramenima i nakon par minuta topline je nestalo i sve se smirilo. Tada je počela molitva za ozdravljenje i Gospodin mi je potvrdio da je moja kralježnica zdrava, da ju je On ozdravio. Potvrdio mi je tako što sam za vrijeme molitve snažno povjerovala u njegovu prisutnost i blizinu i tog časa sam osjetila jaku vjeru i ljubav prema svom Gospodinu. Bol je potpuno nestala, kralježnica je zdrava i osjećam se zdravo. Slava Isusu.

 

Slaven Radić 

Ozdravljenje od migrene

Simptomi su se pojavili potkraj trećeg mjeseca. Glavobolja, vrtoglavica, pritisak u stražnjem dijelu glave, pulsirajući pritisak u predjelu sljepoočnica i bol u ćelu. 02.04.2021. sam završio na hitnoj zbog toga i zbog povišenog tlaka. Tada su mi rekli da se radi vjerojatno o migreni. Ozdravljenje je nastalo za vrijeme molitve 10.04.2021. Krenula je meditacija po ranama Kristovim. Stavio sam ruku na glavu dok se razmatralo o ranama na Kristovoj glavi. Osjećao sam mir, bez osjećaja topline, trnaca i tome slično, samo mir. Osjećam se odlično. Nemam više glavobolje, vrtoglavice, ni bilo kakvih simptoma.

 

Dubravka Bašić, MZ Milosrdnog Isusa za duše u čistilištu 

Ozdravljenje lakta i trtice

Sa nutarnje strane lakta desne ruke ispod kože pojavila mi se mala pokretna bolna loptica. Liječnik je rekao da to ne treba dirati. Prije nekoliko mjeseci pojavilo mi se to i na lijevom laktu. Zbog korone nisam išla k liječniku. Pratila sam molitvu...počelo mi se spavati i htjedoh se isključiti i u tom trenutku čujem: „Isus ozdravlja laktove jedne osobe.“ Rekla sam sebi „to sam ja.“ Pretvorila sam se u uho...slušala sam o različitim ozdravljenima i zahvaljivala Isusu za njih. Isus je doista isti jučer, danas i sutra, predivan! A onda čujem: „Isus ozdravlja trticu jedne osobe“ Zaokupila mi je pažnju riječ „trtica.“ Odjednom shvatim da je to moja trtica. Naime, već nekoliko mjeseci imala sam osjećaj kao da mi je taj dio razrezan i bilo mi je bolno sjesti, leći i okretati se u krevetu. Trtica je isti tren izliječena. Nutarnje loptice kod laktova nisu nestale, ali desnom rukom mogu izvoditi sve pokrete bezbolno, što prije nisam mogla. U lijevoj loptici osjećam ali slabije nego prije, vjerujem da će nestati kroz neko vrijeme, ako Isus to želi. 

 

Marija Markotić 

Ozdravljenje od astme

Moj sin je imao alergijsku astmu od 3. godine. Nije mogao duboko udahnuti, plitko je disao samo ponekad jednom ili dva puta bi udahnuo normalno. Kada se molilo po daru spoznanja, svi smo molili u kući, a sin za svoja pluća. Onda je rekao: "Mama ja mogu duboko udahnuti"! Nakon toga je plakao od sreće i rekao: "Mama ja sam sretan!“ Ima 11 godina, sada normalno diše i igra se. 

 

Ružica Perikić 

Ozdravljenje ruke

Imala sam herpes na ruci koji je zahvatio lijevu ruku od prstiju do lakta. Osim crvenih mrlja imala sam i plikove kao poslije opekotina. Čim se bolest pojavila, javila sam se liječniku. Crvenilo je nestalo, plikovi su se osušili, ali bolovi su ostali. Prsti su mjesecima bili ukočeni, nisam ih mogla savinuti unatoč vježbama koje sam radila uz pomoć druge ruke. Šaka mi je često bila natečena. Svakodnevno sam u svetoj misi molila Isusa da mi ozdravi ruku. Ozdravljenje je nastupilo za vrijeme molitvenog susreta kad sam molila, pred računalom, zajedno s prijateljicom koja me pozvala k sebi da i ja nazočim toj molitvi. Pratile smo susret. Slušale predavanje i molile. U jednom sam trenutku osjetila toplinu, kao neku struju koja mi je prošla od stopala do glave. Šaku sam odjedanput mogla skupiti u pesnicu. Svi prsti su bili zdravi. Suze su mi potekle i bila sam ganuta i vrlo sretna. Nekoliko minuta sam pomicala prstima, savijala ih, neprestano otvarala i zatvarala šaku. Ozdravljenje je trajno. Sada mogu normalno obavljati sve kućanske i vrtne poslove, kao i prije bolesti.

 

Dominik-Ivan Vučić 

Problem sa gutanjem

Od posljedice bolesti imao sam problem s gutanjem i strah od gutanja zbog zgrčenosti mišića. Na Zoom susretu tijekom molitve bio sam u dubokom pomazanju i osjetio kako se nešto otpustilo s vrata. Sada mogu normalno gutati i nemam strah.

 

Antonija P.

Ozdravljenje od glavobolje i tinitusa, smanjenje boli u ruci

Moje svjedočanstvo govori o tome kako je naš Bog pravi Bog i Spasitelj, On ozdravlja i danas! Zbog posla i pisanja sam godinama imala jake bolove u ruci. Išla sam tri godine redovito na masaže kako bi mi ruka mogla normalnije funkcionirati. Nakon nekog vremena sam vidjela da moja terapeutkinja koristi homeopatske metode te sam od tada odbila piti njezine tablete i nisam više išla na masaže. Na Božić ove godine sam osjetila olakšanje u ruci te je tada počela moja priča ozdravljenja za vrijeme molitvenog susreta na Zoom-u. Uz moj problem s rukom sam od Velikog tjedna imala teške glavobolje i tinitus te sam zbog toga čak bila poslana s posla doma za oporavak. No glavobolja i tinitus nisu prestali tjednima. Na Zoom susretu sam osjetila Božju prisutnost, vjetar i vatru te dobila spoznaju da Isus ozdravlja upravo mene. Glavobolje i tinitus su od tada potpuno nestali, a jaki bolovi ruke su se značajno ublažili.

 

Katica

Ozdravljenje sluha

Isus mi je ozdravio uho i bolove koji su se odvijali od glave preko cijele gornje polovice leđa. Šest mjeseci sam slabije čula na lijevo uho. Kad bi pri korištenju slušalica spustila desnu slušalicu nisam na lijevoj ništa više čula. Molitelj je za vrijeme susreta u spoznaji rekao: „Gospodin ozdravlja uho.“ U istom trenutku sam osjetila jaku i kratku bol i čula zvuk koji je odmah nestao. Od tog trenutka savršeno čujem i bol koja se prelijevala od uha prema vratu i preko cijele gornje polovice leđa je od jednom potpuno nestala. Slava Isusu kako i danas liječi i ozdravlja!

 

Katarina, Varaždin

Ozdravljenje gležnja 

Bolovala sam od površinske ozljede nožnoga zgloba (gležnja) i stopala nakon što sam pala. Popucali su mi ligamenti, imala sam veliku oteklinu i hematome. Bolest je trajala otprilike dva i pol mjeseca. Ispočetka bili su jaki bolovi, nosila sam longetu i morala sam mirovati. Nakon skidanja longete bolovi su bili manji, ali nisam mogla normalno hodati. Hodala sam sa štakama i išla sam na fizikalne terapije. Inače cijelo vrijeme kroz bolest bojala sam se ponovno stati na nogu, kako ponovno ne bih krivo stala. U to vrijeme nisam još ni mogla niti smjela stati na nogu. Preporuka doktora je bila hod sa štakama uz poštedu noge. U toku molitve, osjetila sam toplinu na dijelu ozlijeđene noge. Drugi dan osjetila sam da mogu hodati bez štake i hodala sam bez štake stepenicama bez problema do zadnjeg kata. Na terapijama bolova nije bilo. Sad mi se ponekad pojave bolovi u blažem obliku ali hodam bez štaka.

 

Mario Vuk, Lz Zlatar

Ozdravljenje spuštenih stopala

Imao sam spuštena stopala i zbog toga teške bolove u kičmi i stopalima. Teško sam se kretao, nisam mogao stajati više od pet do deset minuta, osjećao sam veliki napor i bolove. Na susretu KKODS-a molitelj je progovorio da Gospodin ozdravlja nečija stopala. U tom trenutku su me preplavile snažne emocije. Nisam tada znao da je to za mene. Shvatio sam nakon nekih tjedan dana dok sam bio na jednom druženju kad sam stajao više od pet sati na nogama bez ikakvih problema, bez bolova u stopalima i kičmi. Hvala i slava Isusu! 

 

Branka, 91 god., Zagreb

Ozdravljenje sluha 

Od 2009. nosim slušni aparat zbog oštećenja sluha na oba uha. Čudesno poboljšanje sluha se dogodilo na susretu 09.05. za vrijeme kada je molitelj rekao da stavimo ruke na uši dok je molio. Tada sam skinula aparate s oba uha i stavila ruke na uši dok je trajala molitva. Cijeli susret do kraja sam nastavila pratiti bez aparata jer mi je s aparatom bilo preglasno slušati. Nisam mogla vjerovati kad mi je kći rekla da je do ovog susreta ona uvijek trebala vikati dok sam nosila slušne aparate da bi je ja mogla čuti. Sad čujem kad mi govore tiho, kad mi se obraćaju iz druge prostorije i kad mi se obraćaju s leđa. Još uvijek ne čujem visoke frekvencije, ali je sluh izrazito poboljšan! Slava i hvala Gospodinu!

 

Maja Botunac, Zadar

Ozdravljenje pluća i boli jednjaka

Već 30 godina bolujem od autoimune bolesti sklerodermije, polymiozitisa, vaskulitisa, hipertenzije, smanjenog rada štitnjače. Uslijed bolesti pluća, koja su zahvaćena sklerozom i ispunjena limfnim čvorovima, njihov kapacitet je smanjen na manje od 30%. Prilikom izgovorene riječi da Gospodin ozdravlja pluća, počela sam lakše disati i udisati više zraka. Osjećala sam puno veću prohodnost zraka kojeg sam udisala. Isto tako, uslijed bolesti sam imala bolove u jednjaku prilikom gutanja. Jutro nakon molitvenog susreta bol jednjaka je nestala. Oba olakšanja (ozdravljenja) su konstantno prisutna. Zahvaljujem Gospodinu na ljubavi, sili ozdravljenja i milosrđu. Slavljen Bog u vjeke!

 

Kata Križanac

Ozdravljenje od bolova u ruci

27.8.2020. pala sam s ljestava i slomila dvije kosti nadlaktice odmah ispod ramena. Imala sam bolove u ruci i od tada nisam mogla zavezati pregaču ili podiči ruku. Na molitvi za blagoslov zdravlja 09.05.2021.po daru spoznaje molitelj je rekao da Isus ozdravlja jednu osobu koja je pala s ljestava i tada sam osjetila toplinu i već drugi dan sam mogla podići ruku i rukom rotirati, zavezati pregaču i slično. Sada mogu funkcionirati normalno. Aleluja!