UNBOUND

O Unbound-u

Unbound formacija

Unbound je molitva evangelizacije srca koja nas primjenom istine evanđelja vodi do slobode i susreta s Ocem. Unbound nas uči kako slušati i djelovati po Pet ključeva (Five keys), dok tražimo veću i dublju slobodu za nas osobno i dok pomažemo drugima da učine isto. Svaki ključ predstavlja Biblijski temelj i smjernicu koja vodi u dublju slobodu. Pet ključeva čine: 

Je li Unbound katolički?

Unbound formacija

Mnogi katolici postavljaju pitanje: „Je li Unbound katolički?“ Referirati ćemo se na nekoliko najčešćih pitanja vezanih za ovu temu. 

1. Je li Unbound katolički? Drugim riječima, „Je li Unbound u skladu s naukom Katoličke crkve?“

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan: Da. 

Unbound se temelji na čvrstim teološkim i biblijskim principima i u skladu je s učenjem Katoličke crkve. Također, mnogi katolički teolozi pregledali su knjigu Oslobođeni i došli su do istog zaključka.

Unbound formacija

Unbound formacija

Unbound formacija usmjerena je na temeljno učenje modela koje nam pruža priliku pomoći sebi i drugima živjeti slobodu u Kristu. Bilo da želimo povremeno služiti bližnjima ili smo dio službe evangelizacije srca, Bog nas uvijek poziva dublje, a naše znanje uvijek može rasti. Uz teorijsko znanje i praktične primjere, formacija je usmjerena kako bi osnažila vjeru, umnožila suosjećanje i poniznost i te nas naučila kako se pouzdati u Duha Svetoga. Formacija nas uči kako se koristiti Unbound modelom i Pet ključeva (Five keys) kako bi pomogli drugima živjeti slobodu i identitet djeteta Božjeg. 

Materijali

Unbound formacija

Obvezna literatura:

  • Oslobođeni – Praktični vodič za oslobođenje, Neal Lozano, Magnum Opus, Zagreb, 2011.
  • Služba oslobođeni, Neal Lozano, Matthew Lozano, Magnum Opus, Zagreb, 2018.

Preporučena literatura:

• Oduprijeti se đavlu, Neal Lozano, Magnum Opus Zagreb, 2018.

Nacionalna služba zajedništva Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetom Hrvatske prevela je i raspolaže materijalima na hrvatskom jeziku:

Trebam molitvu

Unbound formacija

Ukoliko ste zainteresirani za Unbound molitvu, možete poslati upit na: ods.unbound@gmail.com s navedenim mjestom stanovanja kako bi vas mogli rasporediti u zajednicu koja vam je najbliža prema mjestu stanovanja. 

Donacije

Unbound formacija

Kako bi se Unbound nastavio razvijati na razni Hrvatske, pozivamo vas da podržite naš rad molitveno i financijski. Sva sredstva usmjerena su na daljni razvoj Unbounda u Hrvatskoj. 

UDRUGA OBNOVA U DUHU SVETOME HRVATSKE

Bregovita ulica 4, Vugrovec
10360 Sesvete
OIB: 01514487778
IBAN: HR9323900011101126483

Opis uplate: DONACIJA ZA UNBOUND

Zahvaljujemo vam na svakoj donaciji. 

Božji blagoslov

Unbound - Basic edukacija

Služba Unbound

Dragi članovi Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetom Hrvatske i Bosne i Hercegovine,

Kao što smo najavili, započinjemo novi ciklus Unbound formacije. Ovim putem šaljemo vam službeni poziv na Unbound Basic (Temeljnu) edukaciju. Formacija je namijenjena svim članovima zajednica koji se žele upoznati sa Unboundom modelom radi osobnog duhovnog rasta ili žele djelovati, ili već djeluju u Unbound službi.

Unbound - Neal & Matt Lozano

Unbound je molitva evangelizacije srca

 

ARGUMENTI Znate li za "Unbound"?

"Unbound" je molitva evangelizacije srca koja vjernike, primjenom istine Evanđelja, vodi do slobode i susreta s Bogom Ocem. "Unbound" je zapravo nekonfrontacijski model za ozdravljenje i oslobođenje kojega su predstavili gosti Argumenata HKR-a 27. rujna.

www.obnovauduhu.com

Predstavnik duhovnika Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom i provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Sebastian Šujević pojasnio je zašto se zadržao engleski naziv “Unbound”: “Zato jer je značenje te riječi šire od riječi ‘oslobođeni’. S druge strane je i prepoznatljivo, jer kad kažete “Unbound”, znate o čemu se radi. A treći razlog jest to što je to autentičan model čije korištenje zahtijeva određeno dopuštenje, da oni koji se bave ovom vrstom molitve budu ovlašteni – u smislu da su educirani i da to bude baš onako kako treba biti.