Ususret Pedesetnici

Prvi međunarodni susret Obnova Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, održan u četvrtak 20. svibnja

U četvrtak, 20. svibnja, održan je prvi međunarodni susret Obnova Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske - Ususret Pedesetnici. Uz slavljenje i nagovore trajnog đakona Zoltana Kunszaba i Damira Zukana pripremili smo se za molitvu za novi izljev Duha i novost života koju Duh Sveti donosi nama, našim zajednicama i narodima. Nakon nagovora molitva je bila usmjerena na blagoslov i zdravlje sudionika. Slavljenje su predvodili Ferenc Flach i slavljenička služba molitvene zajednice Dobri Pastir Zagreb. Posebno nam je drago što su ovaj susret svojim pozdravima i molitvama posebno oplemenili uzoriti kardinal, nadbiskup vrhbosanski, Vinko Puljić i pomoćni biskup biskupije Esztergom – Budimpešta, Gabor Mohos.

Susretu su zajednički organizirali Nacionalni savezi zajedništva KKODS-a Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Uz ove koordinacije, susret su pratili nacionalni koordinatori Slovenije i Slovačke koji su u molitvenom programu i sudjelovali. Ovaj susret je bio značajan jer se prvi puta pokazuje zajedništvo ovih koordinacija, koje već duže vremena surađuju, podupiru se u projektima i molitvenim akcijama. 

Zahvaljujemo Gospodinu što je u ovim teškim vremenima pandemije, omogućio stvaranje novog zajedništva u ovom dijelu Europe, te što u zajedništvu možemo pokazati svijetu Njegovu ljubav i veličinu. Vjerujemo kako će se Gospodin po ovom zajedništvu nastaviti proslavljat i raditi svoja djela u Crkvi.