Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti - 2021.

Važnost zagovorne molitve u povijesti hrvatskog naroda

Dragi prijatelji,

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu svetih misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku uoči dana Domovinske zahvalnosti.

Tridesetodnevnica počinje u utorak 6. srpnja i završava u srijedu 4. kolovoza 2021.

Pozivamo vas da i u ovoj sedmoj tridesetodnevnici budete s nama u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama zajedno s blaženim kardinalom Alojzijem Stepincem. On je do posljednjega daha životom ispovijedao svoju vjeru i ljubav prema svomu hrvatskomu narodu i domovini te nam je po mnoštvu svojih kreposti ostavio uzoran primjer življenja.

Svaka molitva, pa i najmanja, važan je i dragocjen prinos Bogu za sve nas. Ako ne možete sudjelovati na misama, tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na ove nakane.

Želja nam je da se kao narod združimo u molitvi zajedno s blaženim Alojzijem Stepincem, s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20).

Neka se po ovoj tridesetodnevnici uistinu otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti i blagoslova na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom (KKODS)

www.obnovauduhu.com

 

Nakana za misu ili molitvu (izmoliti prije početka):

Oče, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, po zagovoru blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji nikomu nije dao da ga natkrili u ljubavi prema svojemu hrvatskomu narodu, molimo Te, obnovi našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod. Po njegovu uzoru, ražari u nama ljubav prema svojemu narodu i svojoj domovini. Ujedini nas da budemo narod jedne misli i jednoga srca u zajedništvu s Tobom. Neka se svima očituje naš krsni savez s Tobom i da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca, dobroga pastira povjerenoga mu stada, koji se borio protiv zla, nepravde i bezbožnih zakona koji su oduzimali slobodu i dostojanstvo čovjeku, molimo Te za vođe po Tvom srcu u hrvatskom narodu koji će u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha hrabro i odvažno voditi svoj narod i zastupati našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je uvijek tražio vodstvo Tvoga Duha, molimo Te za trajnu Pedesetnicu u našem narodu i obnavljanje naše zemlje i naroda, osobito mladih, u sili i snazi Tvoga Duha. Daj nam da sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku Svoju da bude znamenja, čudesa, ozdravljenja od zaraza i bolesti i obraćenja po imenu Tvoga Sina Isusa Krista.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je štitio progonjene i patnike, a i sam bio žrtva lažnih svjedočanstava i montiranoga sudskoga procesa od strane moćnika na vlasti, molimo Te, neka vatra Tvoje ljubavi sažeže sve laži i utemeljenja zla koja se dižu protiv hrvatskoga naroda i naše domovine Hrvatske.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je uvijek predano radio sve što si mu Ti povjerio, molimo Te, blagoslovi rad naših ruku, obnovi gospodarstvo i porušene domove u Hrvatskoj i daj nam odvažno zakoračiti u nove pothvate da žanjemo dobar i bogat rod u našem narodu i našoj domovini.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je iz mnogobrojne obitelji, molimo Te za nove sinove i kćeri u Tvom narodu, neka se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, a umnoži plod utroba majki koje su već rađale.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca, molimo Te, blagoslovi i sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini, a one koji se trebaju vratiti potakni da se vrate po uzoru na blaženoga Alojzija koji nije htio napustiti svoj narod i svoju domovinu.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je u mučeništvu dao život za svoj narod, molimo Te i za sve koji su otišli ispred nas, za pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Oče, po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca koji je ljubio i brinuo se za svakoga čovjeka, molimo Te, blagoslovi i sve kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, zajedno s blaženim Alojzijem Stepincem, moli za sve ove nakane i trajno budi našom zagovornicom pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

(Ovu molitvu nakane također možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)