Tridesetodnevnica za hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti - 6.7. do 4.8. 2023.

Važnost zagovorne molitve u povijesti hrvatskog naroda

Dragi prijatelji,

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom pokrenula je 2015. godine tridesetodnevnicu svetih misa za hrvatski narod u domovini i svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Tridesetodnevnica počinje u četvrtak 6. srpnja i završava u petak 4. kolovoza, uoči Dana domovinske zahvalnosti.

Pozivamo vas da i u ovoj devetoj tridesetodnevnici budete s nama u molitvi, postu, žrtvi i svetim misama na čast Presvetomu Srcu Isusovu. U ovoj godini sve molitve i nakane stavljat ćemo u Presveto Srce Isusovo i moliti Isusa da iz punine bogatstva svojega Srca izlijeva milosti i blagoslove na naš hrvatski narod i našu domovinu Hrvatsku. 

Ako ne možete sudjelovati na misama, tih 30 dana možete moliti krunicu ili neku drugu pobožnost, izmoliti Slava Ocu ili Očenaš, prikazati hodočašće, post ili bilo koju drugu žrtvu na ove nakane. Za sve nas važna je svaka, i najmanja molitva i osobni doprinos koji možete dati.

Želja nam je da u zajedništvu, kao narod, prinesemo Bogu sve naše molitve i prinose, s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije nego li mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20).

Neka se i po ovoj tridesetodnevnici uistinu otvore nebeske brane i izliju slapovi milosti i blagoslova na naš narod i našu domovinu Hrvatsku!

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom (KKODS)

 

Preuzmite molitve, plakate i letke na našoj mrežnoj stranici:

www.obnovauduhu.com

 

Nakana za misu ili molitvu (izmoliti prije početka):

Isuse, u ovoj tridesetodnevnici uoči Dana domovinske zahvalnosti, na čast Tvome Presvetom Srcu prikazujemo ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.

Isuse, Tvoje Presveto Srce probodeno je radi nas i potekla je Tvoja Presveta Krv i voda da operu i iscijele naša srca, duše i tijela, da oslobode i zaštite od zla i Zloga naš rod i narod, sve ljude. Isuse, u Tvoje Presveto Srce puno ljubavi i milosrđa polažemo sve svoje nade, svu svoju ljubav, svu svoju vjeru i stavljamo sve svoje molitve.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo našu domovinu Hrvatsku i naš hrvatski narod i molimo Te da nas blagosloviš da se svima očituje naš krsni savez s Tobom i da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog, i da ni jedno oružje skovano protiv Tvoga naroda ne će uspjeti, jer Ti si s nama i Ti nas vodiš. 

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo vođe u hrvatskom narodu i molimo Te da budu po Tvom srcu, da u snazi i mudrosti Tvoga Svetoga Duha hrabro i odvažno vode svoj narod, bore se protiv zla, nepravde i bezbožnih zakona i zastupaju našu domovinu Hrvatsku, na dobro našega naroda i naše domovine.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo obnovu naše zemlje i naroda, osobito mladih u sili i snazi Tvoga Duha. Molimo Te za trajnu Pedesetnicu u našem narodu. Daj nam da sa svom smjelošću navješćujemo Tvoju riječ i neustrašivo se borimo za Tvoje kraljevstvo na zemlji! Pruži ruku svoju da bude znamenja, ozdravljenja, čudesa i obraćenja.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sav rad naših ruku i molimo Te da ga u izobilju blagosloviš. Otvori nebeske brane i izlij tajna blaga i skrivena bogatstva svojega kraljevstva da izobilnije nego li mi možemo moliti i zamisliti žanjemo dobar i bogat rod rada u našem narodu i u našoj domovini Hrvatskoj. 

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sve obitelji i zasnivanje novih obitelji u našem narodu i domovini. Molimo Te da ih blagosloviš, da se obnovi i umnaža Tvoj hrvatski narod. Blagoslovi porodom utrobe žena koje još nisu rađale, umnoži plod utroba majki koje su već rađale i zaštiti svaki začeti život.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve one koji Te ne poznaju, da upoznaju Tebe i Tvoju ljubav i osvjedoče se koliko ih ljubiš. Molimo Te da spoznaju snagu Tvoje žrtve otkupljenja i prime radosnu vijest spasenja, milost kajanja i radost oproštenja.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo sve Hrvate i njihove obitelji koji su rasuti po svijetu i ne žive na svojoj djedovini. Molimo Te da ih blagosloviš, a onima koji se trebaju vratiti, zažari srca čežnjom da se i vrate.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve one koji su otišli ispred nas, pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u slavu Tvoga kraljevstva.

Isuse, u Tvoje Presveto Srce stavljamo i sve kojima je Hrvatska druga domovina, molimo Te blagoslovi ih da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.

Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, u tvoje Bezgrešno Srce stavljamo sve ove nakane da za njih trajno zagovaraš pred Prijestoljem nebeskim. Tako neka bude. Amen.

 

(Ovu molitvu nakane možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)