Velika proslava 20 godina djelovanja Zajednice Dobri pastir

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

20 godina djelovanja Zajednice Dobri pastir bio je povod okupljanja oko 2000 članova, prijatelja i simpatizera u dvorani srednjoškolskog centra Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici.

U radosnom i svečanom ozračju uz pjesmu i prigodne retrospektivne filmove svi su se mogli uvjeriti kako je na brojnim molitvenim susretima kroz proteklih dvadeset godina djelovanja Zajednice Dobri pastir više od 100 000 osoba bilo dotaknuto Božjom milošću i to molitvom, razgovorom, humanitarnom pomoći i na druge načine, ali uvijek osobno i s ljubavlju.

Posebno upečatljiva su bila svjedočenja niza osoba koje su na nadnaravan način ozdravili od neizlječivih bolesti karcinoma, tromboze mozga, trajnih oštećenja zdjelice i kostiju noge, respiratornih zastoja, a koja su se dogodila po sakramentima i ustrajnoj molitvi članova zajednice.

Svi koji su svjedočili zahvaljivali su svim okupljenima na podršci i molitvama, a posebno velečasnom Draženu Radigoviću, utemeljitelju i duhovnom ocu ove molitvene zajednice.

Govori bogoslova, svećenika i časne sestre koji su se kao članovi ove zajednice odlučili za redovništvo i zaređenje i predali svoj život Bogu i Katoličkoj Crkvi su uz dirljive govore i duge zagrljaje s velečasnim Draženom Radigovićem izmamili suze većini koji su došli na ovu proslavu zajedništva. Pjesma i radost uz glazbu Božja slava benda na ovom susretu pokazali su da zbilja Hrvatske može izgledati pozitivno, mnogo bolje od onog čemu svjedočimo ovih dana poglavito na političkom i gospodarskom planu.

Glavna tema ove svečanosti je poziv na molitvu, zajedništvo i utjecanje Gospodinu u svemu te potvrda potrebe za više ovakvih događanja. Možda bi se poruka susreta mogla sažeti u dvije rečenice koje su bile napisane i glase: Nema života bez ljubavi. Nema ljubavi bez zajedništva.

Od 2002. godine Zajednica Dobri pastir djeluje kao udruga i broji oko 400 članova, tisuće simpatizera i osam zaposlenih te kao takva predstavlja pozitivan primjer angažiranog djelovanja vjernika u društvu.

Tina Ljubenkov