Zagovorna mreža za Hrvatsku

Klanjanje za domovinu - listpad 2020

ORGANIZIRANO U BROJNIM ŽUPAMA U HRVATSKOJ

Zajedno u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na nakanu:

Za produbljenje vjere i obnove krsne milosti svih, a osobito mladih, te za novi izljev Duha Svetoga na Hrvatski narod.

 

Zagovorna Mreža za Hrvatsku i hrvatski narod

Zagovornu Mrežu za Hrvatsku i hrvatski narod pokrenula je Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske (NSZ KKODS) u ožujku 2019.

Projekt je nastao kao nastavak molitvene inicijative „30 dnevne molitve za Domovinu“ koja se odvija u razdoblju od 06. srpnja do 04. kolovoza već petu godinu za redom.

Cilj ovog projekta je podići što veću i snažniju mrežu zagovornika u Hrvatskoj i svijetu koji će zagovarati svaki dan za našu Domovinu.

Projekt se sastoji od tri vida sudjelovanja u njemu kao:

Prvi otisnuti prijevod Biblije na hrvatskom jeziku

Sama pojava prvotiska Svetog Pisma na nacionalnom jeziku predstavlja veliki kulturni i duhovni iskorak jednog naroda. U sklopu razvoja hrvatskog prijevoda Biblije posebno se istaknuo Matija Petar Katančić, hrvatski pjesnik, estetičar, književni teoretičar, prevoditelj, leksikograf, arheolog, kartograf, povjesničar, geograf i numizmatičar koji je u Baču u Bačkoj završio franjevački novicijat, a 175 godine zaređen za svećenika. Katančić je preveo Stari i Novi zavjet u cijelosti koji su tiskani 1831. godine u Budimu, a objavljeni 1832.

Izgradnja duhovnog centra u Indiji - Jeevan Jyothi Ashram (Centar Svjetla Života)

Postoje brojna svjedočanstva zagovorne molitve koja su poznata diljem svijeta jedan od takvih je izgradnja  DUHOVNOG CENTRA U INDIJI - Jeevan Jyothi Ashram (Centar svjetla života) kroz koji se očitovala Božja milost kroz zagovornu molitvu.

Cyril John, laik koji  koordinira CHARIS-ovo Zagovornom formacijom i predsjednik je CHARIS-ova podvijeća za Aziju i Oceaniju, on je naime 1996. godine dobio u molitvi sliku jedne zgrade koja je trebala biti centar duhovne obnove u Delhiju. 

Zagovor u Starom zavjetu

Neki od primjera glavnih zagovora u Starom zavjetu uključuju Abrahama koji se zauzeo pred Bogom da ne uništi stanovnike Sodome i Gomore. On je stao između njih i Boga jer je postojao rascjep uzrokovan njihovim grijesima. Abraham je zastupao Sodomu i Gomoru kao da su njegove vlastite i nije odustao dok s Bogom nije ispregovarao da će pronaći čak i deset pravednika u Sodomi i Gomori da spriječi njeno uništenje.

Zagovorna molitva

ZAGOVORNA MOLITVA

Molitveno bdijenje za Hrvatsku i Europu do Duhova

Poziv na molitveno bdjenje za Hrvatsku i Europu "EVO ČINIM SVE NOVO"(Otk 21,5)

Ljubljena braćo i sestre u Kristu!

Pozivamo vas da se uključite u molitveno bdjenje "EVO ČINIM SVE NOVO" (Otk 21,5) .
Molitveno bdjenje započinje 21.04, a završava s bdjenjem uoči DUHOVA 30.05.
U snazi zajedničke molitve izmolimo NOVU PEDESETNICU za naš narod i Crkvu.
Neka Gospodin pošalje Duha svojega i obnovi lice zemlje svoje!
Gospodin čuje vapaj naroda svoga i svoje baštine neće ostaviti! (Psalam 94)

Molitveno bdijenje za Hrvatsku i Europu 01.04. Do 19.04.

Ljubljena sestre i braćo u Kristu!

Pozivamo vas na nastavak molitvenog Jerihonskog bdijenja koje smo započeli 25.03.

Potaknuti mnogima od vas da se molitva nastavi odlučili smo nastaviti moliti i dalje. Pošto Jerihonsko bdijenje ima simboliku molitve u trajanju od sedam dana, nastavit ćemo s molitvenim bdijenjem pod nazivom: DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE! BUDI VOLJA TVOJA KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI! ( Mt 6,10)

Radost nam je podijeliti s vama da su se ovoj molitvi pridružili i drugi narodi Europe: Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Bugarska!

Što je to ZAGOVORNA MOLITVA

Zagovorna molitva prozbena je molba koja nas izbliza usklađuje s Kristovom molitvom. On je jedini Zagovornik kod Oca za sve ljude, osobito za grešnike. On “može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ, da za njih zagovara”

(Heb 7,25). Sam Duh Sveti “zagovara za nas” i njegovo je zagovaranje “za svete” u skladu s Božjim naumima (Rim 8,26-27).

Poziv na Jerihonsko bdijenje - p. Sebastian Šujević, predstavnik duhovnika KKODS-A

Ljubljena braćo i sestre u Kristu!!

Zagovornici za Hrvatsku i hrvatski narod!

Snaga zajedništva u zagovornoj molitvi za Hrvatsku i Europu u ovim trenucima je najpotrebnija!

Vjerujemo da su mnogi od vas pokrenuli ZAJEDNIČKU MOLITVU sa članovima svojih obitelji i tako postali živa Crkva

Zajedno smo se osvjedočili da nas Gospodin poziva na ustrajnu molitvu POKAJANJA, ODRICANJA, POSTA I POKORE ZA OBRAĆENJA hrvatskog naroda i Europe. (Psalam 51)

Pages