Zagovorna Mreža za Hrvatsku i hrvatski narod

Zagovorna mreža za Hrvatsku

Zagovornu Mrežu za Hrvatsku i hrvatski narod pokrenula je Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske (NSZ KKODS) u ožujku 2019.

Projekt je nastao kao nastavak molitvene inicijative „30 dnevne molitve za Domovinu“ koja se odvija u razdoblju od 06. srpnja do 04. kolovoza već petu godinu za redom.

Cilj ovog projekta je podići što veću i snažniju mrežu zagovornika u Hrvatskoj i svijetu koji će zagovarati svaki dan za našu Domovinu.

Projekt se sastoji od tri vida sudjelovanja u njemu kao:

1. Pojedinac / zagovornik

Zagovornik odabire jedan dan u mjesecu kada prikazuje post, Gospinu krunicu i sv. misu na odgovarajuću nakanu. 

U Zagovornu mrežu za Hrvatsku možete se priključiti kao zagovornik putem Whatsapp mobilne aplikacije tako da pošaljete 

poruku sadržaja „INFO“ na broj +385 91 908 0011

Zagovorna mreža broji preko 1200 zagovornika te iz ovoga proizlazi nešto predivno, a to je da za našu domovinu svaki dan moli, posti i prikazuje svetu misu preko 40 ljudi.

2. Zajednice – razne duhovne stvarnosti

Na svojim susretima jedan dio susreta vjernici zagovaraju na određenu nakanu.

3. Zajednička klanjanja u župama

U gradovima i mjestima treći petak u mjesecu se organizira zajedničko klanjanje. 

ridružili su nam se brojni gradovi i župe te se danas klanjanje odvija na 35 mjesta u našoj domovinu, gotovo u svim biskupijama odnosno nadbiskupijama Hrvatske.

Glavna nakana Zagovorne mreže za Hrvatsku u ovoj godini je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.

Potaknuti zbivanjima u Hrvatskoj i u svijetu, 25.03. na blagdan navještenja Gospodinova, pokrenuli smo Jerihonsko bdjenje, molitve i posta, koje je kasnije prešlo u molitvenu inicijativu „Dođi kraljevstvo tvoje budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji“. 

U samoj molitvenoj inicijativi sudjelovalo je preko 1500 zagovornika koji su do blagdana Duhova,31.05.2020, neprekidno u svojim domovima imali sat molitvenog bdjenja kada su molili za prestanak pandemije Korona virusa, za sve one koji su svoje živote izložili kako bi pomogli ostalima u vrijeme pandemije, za obraćenje naroda te obnovu Crkve.

Zagovorna molitva je prosidbena molba koja nas izbliza usklađuje s Kristovom molitvom. On je jedini Zagovornik kod Oca za sve ljude, osobito za grešnike. On »može do kraja spašavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ, da se za njih zauzima« (Heb 7, 25). Sam Duh Sveti »zagovara za nas« i njegovo je zagovaranje »za svete« u skladu s Božjim naumima (Rim 8, 26-27). (KKC-2634)

agovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, poslije Abrahama, vlastito je srcu koje je u suglasju s Božjim milosrđem. U vremenu Crkve, kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu: to je izražaj općinstva svetih. Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2,4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo.(KKC – 2635)

Svi smo pozvani na zagovaranje. Gospodin nam govori kroz zbivanja u svijetu, On nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41). Gospodin želi da umijemo tumačiti znakove vremena. Pozvani smo podići zidine i stati na proboje!

Sam Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz domovinski rat gdje je Gospodin gotovo nemoguće pretvarao u moguće.

vatko je pozvan da se priključi iz ljubavi prema Domovini i da doprinese svojim naizgled malenim djelom velikom djelu koje je Gospodin za nas pripremio. 

Projekt je pronašao mjesto u srcima mnogih ljudi. Bogu hvala i slava na svakom zagovorniku kojeg Gospodin poziva i zaista je prekrasno znati koliku vjeru imamo kao hrvatski narod te da svoju vjeru polažemo u ruke našega Gospodina da On vodi i upravlja našom domovinom i njenim narodom.

Udružimo srca u molitvi te zajedno molimo Gospodina da na ovu našu lijepu zemlju izlije blagoslov, na svim poljima našeg društva, prvenstveno u našim obiteljima, društveno, ekonomskim i političkim sferama naše Domovine.

Riječ Božja zagovorniku ulijeva pouzdanje: „ Pristupajmo, dakle, smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas!“ (Heb 4,16).

Sve potrebne informacije o tome kako se priključiti kao zagovornik ili ako želite organizirati klanjanje za domovinu u svojoj župi možete pronaći na:

  • Facebook i Instagram : Zagovorna mreža za Hrvatsku
  • email: zagovorna.mreža@gmail.com
  • Whatsapp mobilna aplikacija broj +385 91 908 0011 poslati poruku sadržaja „INFO“ 
  • službenim stranicama Obnove u Duhu Svetom www.obnovauduhu.com