Zajednička zagovorna molitva za Hrvatsku i svijet - u petak 20.03.2020. u 20:00 sati

Zagovorna mreža za Hrvatsku

Hvaljen Isus i Marija draga braćo i sestre!

Sukladno odredbama pojedinih metropolija klanjanje za domovinu se neće održati u većini naših gradova i mjesta.Tamo gdje bude moguće organizirati će se klanjanje u tišini i s minimalnim brojem ljudi.

Pozivamo sve članove zajednica da u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo ostanemo u zajedništvu pred Gospodinom u molitvi.

Predlažemo vam da zajedno u petak 20.03. u 20 sati budemo u molitvi te na taj način zaista budemo jedno veliko srce koje zagovara za ovaj narod koji se nalazi u vremenu tjeskobe, panike, straha i neizvjesnosti.

Budimo istinsko svjetlo koje će ojačati vjeru, nadu i rasvijetliti tminu koja nas želi prekriti. 

Vjerujemo da je ovo vrijeme kušnje za sve nas i da naš ljubljeni Gospodin sve okreće na dobro.

Cijela ova situacija se događa u značajnom  vremenu korizme u kojem se mi kršćani pripremamo za blagdan Uskrsa odnosno uskrsnuće Isusa Krista u kojem imamo život vječni. 

Gospodin nas poziva da budemo "glas koji viče u pustinji".

Natopimo naš put, naša srca, naše domove, naše gradove molitvom, postom, pokorom i Božjom riječju!
Ovo je vrijeme milosti ovo je vrijeme spasa!!

Zagovarajmo za naš narod, za ovaj svijet, ne dajmo da se svjetlo koje gori ugasi već budimo vatra koja se rasplamsava, napunimo naše glinene posude i "vode žive" donesimo drugima.

Molitva na koju vas pozivamo u petak 20.03 u 20 sati može trajati jedan, dva ili više sati ovisno o mogućnostima vaših članova. 

Možete ako ste u mogućnosti, što bi bilo izvrsno, napraviti kućno bdijenje tu noć tako da se vaši članovi rasporede po jedan sat u vremenu od 20 sati pa do 06 ujutro i na taj način ostanemo zajedno cijelu noć u molitvi i  zagovaranju pred Gospodinom. 

U krugu obitelji, maloj kućnoj Crkvi Bog čini čuda, stoga potaknite i članove vaših obitelji na molitvu. 

Molitve koje predlažemo da se mole:

1. Osobna posveta Prečistom Srcu Marijinu
2. Poklon i molitva pred križem
3. Križni put
4. Gospina krunica
5. Krunica Duhu Svetom
6. Krunica Ocu nebeskom
7. Krunica za Hrvatsku
8. Proročko zagovaranje po Cyril Jhonu uz dolje navedenu nakanu

Molitvena nakana: Za milost obraćenja hrvatskog naroda i cijele Europe te prestanak širenja, oboljevanja i  umiranja od epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu.

Sve potrebne molitve možete pronaći u prilogu. 

Molimo sve one zajednice koje će se odazvati i organizirati molitvu da nam to jave te ujedno i molitvene poticaje koje dobiju vaši članovi u tom bdijenju također nam pošaljite. 

Ovu poruku proslijedite svojim članovima. 

Jedan snažan poticaj je da na ovaj način sve zajednice i članovi NSZ KKODS-a zagovaraju svaki dan u 20 sati s molitvama koje smo vam poslali te ujedno i da svaki petak imamo noćna kućna bdijenja sve dok se situacija u našoj domovini i svijetu ne smiri, ali tu ste nam potrebni vi i vaša želja da u tome sudjelujete. 

Stoga budimo, otvoreni za nove vidove molitve i zagovaranja u ovom vremenu u kojem tišina odzvanja mnogim crkvenim prostorima, ulicama, mjestima i gradovima, ali glas našega srca nitko ne može utišati!!!

Zajedno za veću slavu Božju!

Zagovorna mreža za Hrvatsku
NSZ KKODS-a